Eki
8
2013

Yds Sınavı ,Yds Sınavı Gramer

 

1 –   Yds Sınavı  ( Yds Sınavı   için Bireysel -Kişiye yönelik Özel Ders )
2 –  Yds Sınavı  ( Yds Sınavı   için 4 Kişilik Grup Dersi )

 Yds Sınavı Gramer

Yds Sınavı , Yds Sınavı Gramer

Yds Sınavı Gramer

1 –  T cells, an immune cell found within epithelial tissues, ………… unique and critical roles in recognition of damage or disease in epithelial tissues,”

A) is playing
B) play
C) will play
D) played
E) has been playing

2 –  It is expected that the iceberg ………soon…….. fully in Nares Strait, but its course depends on winds blowing off the glacier and currents in the strait, as well as sea ice that could block its path.

A) will………be
B) has……   been
C) will have…….been
D) might……..be
E) must …….be

3 –  They use glycolysis …………. mitochondrial oxidative phosphorylation to meet their energy demands.

A) in spite of
B) on behalf of
C) so that
D) instead of
E) despite

4 –  Graphene, a one-atom-thick layer of graphitic carbon, has great potential to make electronic devices …………. radios, computers and phones faster and smaller.

A) as
B) such a
C) so
D) so that
E) such as

5 –  Gates are used to switch the transistor ………… various states, and self-aligned gates were developed to deal with problems ………… misalignment encountered because of the shrinking scale of electronics.

A) between / to
B) among / of
C) into / on
D) between / of
E) at / with

6 –  This has huge implications for global warming, if we continue to expand our farmland into tropical forests at that rate.

A) so

B) therefore
C) just as
D) so that
E) if

7 – Researchers at the University of California, San Diego School of Medicine have identified the molecular mechanism that makes omega-3 fatty acids so effective in reducing chronic inflammation and insulin resistance.

A) identified
B) identify
C) have identified
D) have been identified
E) were identifiying

8 – …….. the receptor is turned off, the macrophage produces inflammatory effects.

A) While
B) After
C) Before
D) Once
E) When

9 – ……….. it comes to the mechanics of the human immune system, we are all more alike than previously thought, according to a new study by scientists at Fred Hutchinson Cancer Research Center.

A) While
B) After
C) Before
D) Once
E) When

10 – The findings …………………to the development of new therapies to treat inflammation, wounds, asthma, and malignant tumors.

A) must lead
B) will lead
C) may lead
D) may be leading
E) should lead

YUKARIDAKİ SORULARIN DOĞRU YANITLARI

1) B
2) A
3) D
4) C
5) B
6) D
7) A
8) E
9) E
10)A

 Yds Sınavı Gramer

 

Yds Sınavı , Yds Sınavı Gramer

Yds Sınavı Gramer

1   Lots of people ……… on quantum dots to monitor biological processes and ………… information about the cellular environment.

A) is relying / has gained
B) has been relied / has gained
C) can rely / gain
D) rely / gain
E) rely / gained

2 –  Getting any type of molecule into the nucleus is even trickier, …………. it’s surrounded by an additional membrane that prevents most molecules in the cell from entering.
A) when
B) as lon as
C) because
D) so long as
E) although

3 –  Because the needle is so small, it can pierce a cell with minimal disruption,…… other injection techniques can be very damaging to a cell.

A) while
B) whether
C) now that
D) as if
E) if

4 –  ………………. Fisher’s observation still holds, reversing Orr’s assertions minimizes its impact, thus reducing the cost of complexity.

A) Even if
B) providing
C) Although
D) As
E) Since

5 –  …………… Fisher first wrote about the cost of complexity, he argued that random mutations — which, along with natural selection, drive evolution — are more likely to benefit simple organisms than complex organisms.

A) After
B) When
C) Once
D) As
E) While

 Yds Sınavı Gramer

 

   Yds Sınavı,Yds Sınavı Gramer

Yds Sınavı Gramer

 

6 –  This is the first system in which such a long memory time…………………..with the ability to transmit at telecom wavelengths

A) had integrated
B) integrated
C) is integrated
D) has been integrated
E) has integrated

7 –  Quantum memory ……………… when laser light ………….. into a cloud of rubidium atoms confined in an optical lattice.

A) is created / is directed
B) has created / is directed
C) is created / has directed
D) was created / was directed
E) has been created / had indirected

8 –  ……………. random numbers are involved, what comes out is not entirely random.

A) Due to
B) Because of
C) As
D) Once
E) Even though

9 –  We need to generate communication between the atoms ………… they can feel each other,

A) whether
B) even if
C) how
D) what
E) where

10 –  Scientists in Aberdeen………………….. a mechanism that muscles use to regulate the nerves which control them.

A) have been discovered
B) had discovered
C) have discovered
D) discovered
E) discover

YUKARIDAKİ SORULARIN DOĞRU YANITLARI

1) D
2) C
3) A
4) C
5) B
6) D
7) A
8) E
9) E
10)C

 
 Yds Sınavı Gramer

Yds Sınavı , Yds Sınavı Gramer

Yds Sınavı Gramer

Leave a comment